Обичаме есента заради невероятните багри, уютни разговори и топлият шоколад, които

...
Обичаме есента заради невероятните багри, уютни разговори и топлият шоколад, които
Коментари Харесай

Как да имаме настроение и в лошо време

Обичаме есента заради невероятните багри, уютни диалози и топлият шоколад, които вървят с нея. Но третият сезон в годината ни носи и много облачни и дъждовни дни. Слънцето все по-рядко ни се усмихва, а дружно с него и ние.
 Куркумата, зеленият чай, рибата, ядките и други помощници при есенна меланхолия
Храните, които се грижат за настроението ни

За да не попадаме в лапите на депресията

Да, лошото време сякаш води със себе си и неприятно въодушевление. Ставаме мрачни, раздразнителни, тъжни и без сила. Истината обаче е, че макар сивото време имаме силата да променим всичко това. С малко предпочитание и няколко трика бързо ще се мотивираме да излезем от дупката.

Wiki How подбира някои от най-хубавите тактики за ръководство на настроението ни. Нека запретнем ръкави, с цел да запазим усмивката на лицето си, даже когато небето се мръщи.

Приятел в потребност се познава

Дъждовното време може да повлияе на самочувствието и желанието ни да спрем да се виждаме с близки и другари, и като цяло да заобикаляме обществените сбирки. Но доста постоянно да останем сами в един тъмен ден по-скоро би влошило нещата. Вместо това дано си подарим безоблачен лъч, като се забележим с някого, с който ни е прелестно.
 Снимка 587957

Ако сме сами у дома може да поканим другар на посетители, а в случай че сме на работа може да предложим на сътрудниците взаимна почивки или обяд. В случай че нямаме опция за живо виждане, може да се проведем разтоварващ диалог по телефона или посредством видеочат.

Книгите са магия

Ако обичаме да четем, неприятното време е идеалното, с цел да се сгушим в леглото с книга и чаша чай в ръка. Освен превъзходен източник на наслаждение и развлечение, четенето на качествена (и подобаващата за нас) литература понижава напрежението и ни зарежда с положително въодушевление.
 Снимка 587958

Според редица изследвания четенето в свободното време води и до по-голям речников ресурс, както и по-високи резултати при интелектуалните проби и усъвършенствани когнитивни умения.

Екшън, камера!

Дъждовен и леден ден е най-хубавото опрощение да се свием на дивана пред тв приемника - с купа пуканки или парче шоколад. Но тук не става въпрос да гледаме новинарските излъчвания или излъчвания, които ни носят напрежение. А за някои вълнуващ филм, който да ни погълне за цялата вечер (или ден).
 Снимка 587959

Ако пък нищо не си харесаме - интернет изобилства от всякакво наличие с забавни филми и сериали. Все отново не трябва да пропущаме да отбележим, че продължителното гледане на телевизия усилва възможностите за наднормено тегло и развиване на хронични болести. Така че дано се разтоварваме, само че с мярка. 

Изкуството на респект

От епохи хората са употребявали изкуството, с цел да усъвършенстване на психическото положение на индивида. Ако сме унили поради сивото време на открито, може би е добра концепция да извадим цветните бои, четки и блока за скици.
 Снимка 587960

Артистичното себеизразяване с изобразяване, пеене, танци или писане може да повлияе позитивно на цялостното ни здраве и благоденствие.
 5 утринни навика за свежо начало на деня
Как да се събудим с въодушевление

5 навика за свежо начало на деня

Да бъдем благи със себе си

Да се отнасяме с грижа и обич към себе си е в основата на щастливия живот. Особено когато е дъждовно и студено, е съвсем наложително да обърнем още по-голямо внимание на потребностите си. Тогава е съвършеният миг да се поглезим и да създадем нещата, които все отлагаме.
 Снимка 587961

Релаксиращ масаж, маникюр или сауна са единствено някои от опциите, които да опитаме. Ако пък нямаме предпочитание да излизаме на открито може да отделим време, в което да медитираме и отпуснем. Ароматна свещ, хубава музика, вана с мехурчета или топъл душ - просто да се любуваме на себе си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР